Offerte of contact?

Wilt u meer infomatie of een offerte aanvragen voor een project? Wij denken graag met u mee! Neem contact met ons op.

Contact

Restauratie

Restauratie van slechte stukken natuursteen is één van de hoofdactiviteiten van De Jonge Natuursteen. We verzorgen hierbij specifiek restauratiewerk, zowel in nieuw -als oudbouw. Door het materiaal te schuren of te slijpen proberen we het natuursteen in oude staat te herstellen. Daarnaast wordt met het trekken van mallen en het gieten van replica’s menig historisch pand, gevel of monument weer hersteld. 

Voor het restaureren van stukken natuursteen die in slechte staat verkeren wordt het natuursteen eerst opgehakt. Tijdens de restauratie wordt gebruik gemaakt van Jahn mortel, een mortel dat vaak gebruikt wordt bij het restaureren van natuursteen-elementen. De restauratiemortel kan zowel qua fysieke eigenschappen als qua verwerking worden aangepast aan het originele natuursteen. De mortel is bovendien op elke kleur te brengen, zodat een goed eindresultaat kan worden behaald. 

Niet alleen kunt u voor het restaureren van natuursteen bij ons terecht. Om zo goed mogelijk vakmanschap te leveren, worden materialen die in verband staan met het natuursteen, zoals balkonhekken, muurankers en zinken koppen ook door ons gerestaureerd. 

Materiaal: Belgisch hardsteen
Project: Gevel restauratie
Plaats: Varkensmarkt te amersfoort